Onderhoud en repareer heftrucks, hoogwerksystemen of kranen als service monteur! Ontdek welk materieel het best bij jou past👇

Dit mag jij verwachten

Dit ben jij

Dit ga je doen

Als service monteur zwaar materieel ben je verantwoordelijk voor het onderhouden, repareren en optimaliseren van diverse soorten zwaar materieel, zoals heftrucks, hoogwerksystemen en kranen. Je werkt zelfstandig met hoogwaardige materialen en gereedschappen en zorgt ervoor dat al het materieel in topconditie verkeert, zodat onze klanten hun werkzaamheden zonder onderbreking kunnen uitvoeren. Elke dag begin je goed voorbereid door alle benodigde onderdelen en gereedschappen op te halen. Vervolgens ga je op pad om reparaties uit te voeren, onderhoudswerkzaamheden te verrichten en storingen op te lossen. Soms werk je zelfstandig, soms in teamverband met een collega.

Je agenda wordt beheerd door je collega’s van de binnendienst, hierdoor kun jij focussen op de klant en goed voorbereid aan je werkdag beginnen. Na het uitvoeren van de werkzaamheden vul je samen met de klant de servicebon in en zorg je ervoor dat de heftruck weer perfect functioneert voordat je naar de volgende klant vertrekt.

Vragen? Stel ze aan

Manuel Blaak

Consultant

Dit is jouw werkdag




Tussen 07:00-08:00

Kickstart: Je start je dag met je favoriete koffie ☕️ en een duidelijke briefing die jouw werkdag onthult.


08:00

Vanuit huis ga je met je volledig ingerichte en bevoorraadde servicebus op weg naar je eerste klant voor onderhoud of reparatie aan heftrucks, kranen of hoogwerksystemen.


09:00

Je voert onderhoud uit aan een elektrische heftruck, zoals het controleren en vervangen van accu’s, en het afstellen van de hefmast🎯.


10:00

Rust momentje. Je neemt een korte koffiepauze bij de klant of in een nabijgelegen café.


10:30

Tijd om verder te gaan. Je repareert een hydraulisch systeem op een kraan, inclusief het vervangen van hydraulische slangen en het bijvullen van vloeistoffen🔧.


12:00

Even opladen. Je geniet van een heerlijke lunch in een plaatselijk café of restaurant. Even goed opladen met lekker bereid eten en drinken🥪.


12:30

Je gaat op weg naar de volgende klant voor onderhoud aan een hoogwerksysteem, zoals het testen en kalibreren van de veiligheids- en bedieningssystemen en onderhoud van de motor en hydraulische pompen⚙️.


15:15

De klanten zijn weer geholpen! Je gaat terug naar de werkplaats of naar huis voor de werkoverdracht en registreert je gewerkte uren en werkzaamheden in het digitale systeem💻.


15:30

Jouw dag zit erop✅. Je sluit je werkdag af en reist naar huis. Het voordeel van vroeg beginnen is lekker vroeg klaar zijn!

Service monteur aan het woord

Wat ik echt waardeer aan mijn werk als servicemonteur zwaar materieel, is de constante uitdaging en de technische diversiteit die elke dag biedt. Het oplossen van complexe problemen, zoals het vervangen van een versleten hydraulische pomp op een kraan of het afstellen van de sensoren op een hoogwerker, houdt mijn passie voor techniek levend.

De vrijheid om zelfstandig op pad te gaan en direct impact te maken op het functioneren van zware machines geeft een enorme voldoening. Of het nu gaat om het uitvoeren van routine-onderhoud of het oplossen van onverwachte storingen, elke klus brengt nieuwe leermogelijkheden en een gevoel van prestatie.

Als je net als ik gefascineerd bent door techniek en houdt van het werken met zware, indrukwekkende machines, dan is deze functie precies wat je zoekt. Elke dag is een nieuwe uitdaging en je kunt trots zijn op het werk dat je doet en de resultaten die je behaalt.

Niek

Servicemonteur

Hoe solliciteer ik?

Je klikt op de button en beantwoordt een aantal vragen en doorloopt onze 'match' quiz!🏆

Wij bekijken jouw antwoorden om te bepalen of wij een match zijn❤️

Zijn wij een match? Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op voor een gesprek!🎯

Hebben we een klik? Dan doen we jou een passend voorstel!💰

Benieuwd of Service Monteur Zwaar Materieel iets voor jou is?

Doe de quiz en ontdek het snel! 👇